ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Ορμόμενη από τα λόγια μαυροντυμένων ρασοφόρων περί βανδαλισμού,

είπα να σας δείξω ποιοι πραγματικά είναι οι βάνδαλοι των ελληνικών αρχαιολογικών χώρων.

Η διαταγή των χριστιανών βυζαντινών αυτοκρατόρων ήταν ρητή:
«ές
έδαφος φέρειν» κι από τότε (δ αϊ. μ.Χ.) και για πολλούς αιώνες
μανιασμένα πλήθη ρασοφόρων ισοπέδωναν οτιδήποτε θύμιζε τον ωραιότερο Πολιτισμόπού γεννήθηκε ποτέ στη Γη.

Βασικός τους στόχος ήταν ή Ελλάδα και οι ναοί της. Γκρέμισαν κι ισοπέδωσαν
όσους
ελληνικούς ναούς τούς επέτρεπαν οι ελάχιστες μεσαιωνικές τεχνικές τους
γνώσεις
και στη θέση τουςέκτισαν χριστιανικούς. Ολόκληρες πόλεις έχασαν
την
ελληνική φυσιογνωμία τους κι απέκτησαν μορφή βυζαντινότροπη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επί χιλιετίες κατοικούμενη Θεσσαλονίκη,

στην οποίαδεν υπάρχει ούτε για δείγμα κατάλοιπο κάποιου αρχαίου Ελληνικού
ναού αντιθέτως όμως, υπάρχουν πάμπολλοι χριστιανικοί ναοί.
Για
όσους ναούς δεν είχαν τις δυνατότητες να γκρεμίσουν, τούς κατέστρεφαν
μερικώς
όσο μπορούσαν και τούς μετέτρεπαν σε χριστιανικούς. Ούτε ό Παρθενώνας
διέφυγε
τού μίσους τους, όοποίος μετετράπη σε Παναγία Αθηνιώτισσα.

Ενα μικρό δείγμα αγάπης

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UJ2Qgxbo04A]

«Του ρασοφόρου σύντριψεν ό πέλεκυς κι ή άξίνα

τά μεγαλόχαρα είδωλα στά βάθη τών ναών

τών συντριμμένων ή ψυχή δέν χάθηκε μ έκείνα

φωτοπλανήτης έγινε στά χάη τών ούρανών,

όσο πού νέα ζωντάνεψε άγαλματένια κρίνα

στού διαλεχτού τό λογισμό, στούς κήπους τών σοφών.»

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ

Στο όνομα τού εβραϊκού θεού, διαπράχθηκε το μεγαλύτερο έγκλημα κατά τής ανθρωπότητας, ή καταστροφή και εξαφάνιση τού πολυτιμότερου αγαθού, πού είχε κατακτήσει ό άνθρωπος, από τότε πού είχε αρχίσει ναβγαίνει από την κατάσταση τού κτήνους. Πολιτισμός, Επιστήμη, Φιλοσοφία, Τέχνη, Ιατρική, θέατρο, Αθλητισμός και ότι άλλο διακρίνει τον προηγμένοάνθρωπο όχι μόνο χάθηκαν για χίλια τουλάχιστον χρόνια (Μεσαίωνας), αλλάκαι συκοφαντήθηκαν και διαβολοποιήθηκαν και, το χειρότερο, αλλοιώθηκαν μεπολλές δόσεις μεταφυσικού παραλογισμού έτσι, ώστε, όταν κάποτε ηανθρωπότητα αναγκάσθηκε να ψάξει και να βρει τον χαμένο αρχαίο πολιτισμό (Αναγέννηση), να κινείται σε πνευματικά «ναρκοθετημένο» πεδίο και ν αγωνίζεται ανεπιτυχώς μέχρι σήμερα να ξαναπροαεγγίση την φυσική καιιστορική πραγματικότητα με την καθαρή, ελεύθερη και αδογμάτιστη ματιά πού την είχε προσεγγίσει ό προδογματικός άνθρωπος. Ή πνευματικήυπόσταση του ανθρώπου παραμένει και σήμερα αιχμαλωτισμένη στην παγίδαόπου πιάστηκε πριν από 2.000 χρόνια, και γι αυτό ούτε ό στοχασμός του ούτε ή καλλιτεχνική του δημιουργία φθάνουν στην τελειότητα πού είχανφθάσει στην προχριστιανική εποχή. Το χριστιανικό έγκλημα κατά τηςανθρωπότητας την κράτησε και την κρατά πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω από το σημείο, πού θα μπορούσε σήμερα να είχε φθάσει. Κι όμως το έγκλημααυτό παραμένει ατιμώρητο.

Ό Πολιτισμός λοιπόν θάφτηκε κι εξαφανίσθηκε, ό Ελληνικός Πολιτισμός. Γιατί αποκλειστικά εναντίον του Ελληνισμού ως δημιουργού στράφηκε το μένος των εγκληματιών τής Ιστορίας κι όχι εναντίον άλλων. Και όσο έμβαθύνη κανείς στα μηνύματα τού παρελθόντος, πείθεται, ότι ή μανία τής γιγάντιας καταστροφής δεν σκόπευε να φτιάξει κάτι άλλο ότι στη θέση τού παλαιού, αλλά ενδιαφερόταν αποκλειστικά να καταστρέψει, να ερημώσει, να αδειάσει τον κόσμο από τα πολιτισμικά τιμαλφή του και να τον αφήσει κενό. Έτσι στη θέση τού κόσμου δεν έβαλε κάποιον άλλον κόσμο αλλά το ανθρωποφάγου υπερπέραν των έξωφυσικών φαντασιώσεων, τις οποίες διά τού ξίφους καιτού πυρός επέβαλε στον κατεστραμμένο πια πνευματικά άνθρωπο υπόμορφών θεσφάτων. Κι έτσι στις θέσεις της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας, της Τέχνης.. τοποθέτησε τις γελοιογραφίες του δογματισμού, τής θεολογίας, τής βαναυσότητας.. –γιατί δεν είχε τίποτε δικό της πολύτιμο να δώσει.

ΟΙ απολογητές των εγκληματιών της Ιστορίας, αναγκασμένοι από την ακατανίκητη φυσική τάση τού ανθρώπου προς την γνώση, την ομορφιά και τη δημιουργία, προβάλλουν το επιχείρημα, ότι ήταν δικαιολογημένο να καταστραφή η αρχαία Αρχιτεκτονική, ή αρχαία Γλυπτική και να μπει στη θέση τους ή «νέα», να καταστραφεί ό αρχαίος ναός και να κτισθεί στην ιδία θέση ό χριστιανικός. Αλλά εκτός τού ότι δεν καταστράφηκε μόνον ότι είχε σχέση με την ελληνική θρησκεία, αλλά και εξαφανίσθηκε οτιδήποτε αποτελούσε στοιχειό τού μη θεοκρατικού Ελληνικού Πολιτισμού, δεν υπήρχαν τόποι, θέσεις, σημεία, στα οποία να ανεγερθούν τα χριστιανικά κτίσματα χωρίς να ισοπεδωθούν τα ελληνικά αρχιτεκτονήματα; Επιχείρημα διαταραγμένων από την θεοκρατική τύφλα και παράκρουση εγκεφάλων, όπως γενικά άλλωστε είναι τυφλός καιπαρανοϊκός ό τρόπος σκέπτεσθαι των θεοκρατών. Αυτή ή τύφλα αυτή ή ανικανότητα, αυτή η μειονεξία προς κάθε υψηλό και έλλογο ήταν τα κίνητρα των καταστροφέων. Κι αυτή ή τύφλα, αυτή ή ανικανότητα κι αυτή ή μειονεξία παραμένουν και σήμερα τα κίνητρα και τα ελατήρια τους, είτε τού μητροπολίτη πού θάβει το 2.000 μ.Χ. την Κοιλάδα των Μουσών κάτω από χιλιάδες τόνους μπετόν είτε τού όμογάλακτου και όμομήτριου Ταλιμπάν, πού ψάχνει και ανακαλύπτει στις οροσειρές της Κεντρικής Ασίας καλλιτεχνικά γλυπτά και τα άνατινάσσει με δυναμίτιδα.

Μία μαύρη βίβλος των βαρβαροτήτων, βαναυσοτήτων και βανδαλισμών της θεοκρατίας κατά της ανθρωπότητας δεν εκδόθηκε έως τώρα ποτέ, γιατί και ή σημερινή ανθρωπότητα θεοκρατείται. Πραγματικά τόσους αιώνες μετά το φοβερό έγκλημα οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανανήψουν και να δουν σ όλη την ωμότητα και την αγριότητα τους τούς εγκληματίες. Πολλώ μάλλον εμείς οι Έλληνες, τα μεγαλύτερα θύματα μίας καταστροφής, πού μάς έφερε από την πρωτοπορία τού Πολιτισμού στην κατάντια των ουραγών και παγκόσμιων πρωταθλητών της διαφθοράς και τής ηθικής εξαθλίωσης, όχι μόνο δεν συνειδητοποιούμε την τραγική μας θέση, αλλά γινόμαστε και συνεργοί των εγκληματιών, πιστοί τού δογματισμού τους και τού θεοκρατικού τους παραλογισμού, επιβραβεύουμε τούς καταστροφείς μας. Τραγικό πράγματι χάλι ενός έθνους, πού τού άξιζε καλύτερη τύχη μεταξύ των πολιτισμένων λαών της Γης.

Δημητριος Ι. Λαμπρου. Διευθυντης Περιοδικου «Δαυλος»

http://www.youtube.com/watch?v=UJ2Qgxbo04A

3 σχόλια:

  1. ΒΡE ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ?
    ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΒΑΛΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ? ΤΟ ΜΠΑΝΕΡ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ? ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ
    ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

  2. Λιάνα καλό μεσημέρι. Πολύ ενδιαφέρον το blog σου και όλη η
    θεματολογία σου. Νομίζω εκφράζουμε παραπλήσιες απόψεις. Αν θες,
    κοίταξε το δικό μου blog: http://prodicos.pblogs.gr

  3. Πολύ καλή η σελίδα σου Λιάνα και τα θέματα σου ενδιαφέροντα. Το
    θέμα με τα εγκλήματα του χριστιανισμού είναι μεγάλο και μπράβο σου
    που το αναδεικνύεις. Να είσαι καλά και όμορφη να είναι η μέρα
    σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *