Η βίβλος του μίσους, της κτηνωδίας και της πλαστογραφίας. “Άγια Γραφή”

Άγια Γραφή. Το μεγαλύτερο παραμύθι του κόσμου. Η βίβλος του μίσους, της κτηνωδίας και της πλαστογραφίας.

vivlos.jpg

«Οσάκις διαβάζουμε τις άσεμνες εικόνες, τις φιλήδονες ακολασίες, τις σκληρές και αισχρές εκτελέσεις, την αδιάλειπτη μνησικακία και εκδικητικότητα, με τις οποίες είναι γεμάτη η Βίβλος, θα ήταν πιο συνεπές να την ονομάσουμε βιβλίο ενός δαίμονα παρά ενός θεού. Είναι μια ιστορία της κακίας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαφθορά και αποκτήνωση της ανθρωπότητας. Ειλικρινά αηδιάζω με αυτήν, όπως αηδιάζω με όλα τα σκληρά πράγματα».
Tom Paine

 

Το «βιβλίο των βιβλίων» για τους χριστιανούς είναι η Βίβλος και η οποία θεωρείται ότι είναι «ιερό κείμενο». Στην ιστορία των θρησκειών τα ιερά κείμενα, τα ιερά βιβλία, οι ιερές Γραφές ανήκουν στο επάγγελμα, στη μπίζνα, είχαν και έχουν στενή σχέση με αυτή, όχι μόνο με τη χρηματική, αλλά και με την πολιτική, με το εμπόριο της ανθρώπινης καρδιάς γενικά.

Οι Βίβλοι της ανθρωπότητας είναι επομένως πολλές: Η τριπλή «Βέδα» της αρχαίας Ινδίας π.χ., τα πέντε «Σινγκ», οι κανόνες της κινεζικής αυτοκρατορικής θρησκείας, το «Σιντάτα (Siddhata)» του Ζαϊνισμού, το «Τιπιτάκα» του Βουδισμού της Θεραβάντα, η «Ντάρμα» του ινδικού Βουδισμού της Μαχαγιάνα, το «Τριπιτάκα» του θιβετιανού Βουδισμού, το «Τάο-τε-σινγκ» των ταοιστών μοναχών, η «Αβέστα» του περσικού Μαζνταϊσμού, το «Κοράνι» του Ισλάμ, το «Γκρανθ» των Σιχ, το «Γκίνζα» του Μανδαϊσμού. Πλήθος ιερών κειμένων υπήρχαν στα ελληνιστικά μυστήρια, όπου ήδη σε προχριστιανικές εποχές παρέπεμπαν με την απλή λέξη «Γραφή» και με τη διατύπωση «βρίσκεται γραμμένο» ή «όπως γράφεται». Στην Αίγυπτο τα ιερά κείμενα έφταναν μέχρι τους αρχαιότατους χρόνους, αφού ήδη την 3η χιλιετία π.Χ. αποκαλούσαν τα ιερά κείμενα «λόγο του θεού».

Τώρα, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Βίβλος δεν είναι μόνο ένα βιβλίο ανάμεσα στα βιβλία, αλλά το βιβλίο των βιβλίων. Επομένως δεν είναι κάποιο βιβλίο που θα μπορούσε κανείς να τοποθετήσει «δίπλα στον Πλάτωνα ή το Κοράνι ή τα αρχαία ινδικά βιβλία της σοφίας». Ο Χριστιανισμός επιμένει στην μοναδικότητα, όπως και όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες (και γι’ αυτό το λόγο διακρίνονται ειδικά αυτές από μοναδική στο είδος της αδιαλλαξία!). «Όπως ο κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τους ανέμους, έτσι δεν μπορεί να υπάρξει και χωρίς τον Ισραήλ», ισχυρίζεται το Ταλμούδ. Στο Κοράνι αναφέρεται: «Μας επέλεξες από όλους τους λαούς …; Μας σήκωσες πάνω από όλα τα έθνη …;». Ακόμη και ο Λούθηρος θριαμβολογεί: «Εμείς οι χριστιανοί είμαστε μεγαλύτεροι και περισσότεροι από όλα τα πλάσματα …;». Με λίγα λόγια, η Βίβλος έχει μια ιδιαιτερότητα, πράγμα το οποίο συμπεραίνεται, εκτός πολλών άλλων, και από

το γεγονός ότι ο χριστιανικός κόσμος κατά τον πρώτο ενάμιση αιώνα δεν διέθετε δικό του «ιερό κείμενο» -και γι’ αυτό έκλεψε την Αγία Γραφή των Ιουδαίων, την Παλαιά Διαθήκη.

Το όνομα Παλαιά Διαθήκη (στη βιβλική γλώσσα αποτελεί απόδοση στα ελληνικά μιας εβραϊκής λέξης που σημαίνει «συνθήκη», «συμμαχία», «σύμβαση» ή «συμφωνία») προέρχεται από τον Παύλο ο οποίος το αναφέρει στη Β’ Επιστολή προς Κορινθίους (3,14). Η Συναγωγή, η οποία φυσικά δεν έχει Καινή Διαθήκη, δεν αναφέρεται ούτε σε Παλαιά Διαθήκη, αλλά στο Tenak, μια τεχνητή λέξη η οποία σχηματίστηκε από τα αρχικά γράμματα των λέξεων Thora, NTn’im και Ketubim: Νόμος, Προφήτες και Λοιπά Βιβλία. Αυτά είναι τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, στο βαθμό που προέρχονται από την εβραϊκή παράδοση, η «Αγία Γραφή» των Ιουδαίων μέχρι σήμερα. Οι Ιουδαίοι της Παλαιστίνης καθόρισαν τον οριστικό κατάλογο τους μόλις στη Σύνοδο της Ιάμνειας ανάμεσα στο 90 και 100 μ.Χ., δηλαδή 24 βιβλία, σίγουρα σε ταύτιση με τον αριθμό των γραμμάτων του εβραϊκού αλφαβήτου (τα ιουδαϊκά βιβλία απόκτησαν μόλις το 15ο αιώνα άλλη διάταξη και έφτασαν τα 39 κανονικά βιβλία.) Ο Θεός πάντως, στον οποίο οφείλεται βέβαια αυτή η «Αγία Γραφή», από τον οποίο ουσιαστικά προέρχεται, χρειάστηκε για τη συγγραφή και την οριστική σύνθεση της, όπως και να το κάνουμε, πάνω από χιλιετία, αν και δεν είναι τόσο μεγάλο διάστημα, αν σκεφτούμε ότι για Εκείνον χίλια χρόνια είναι μια ημέρα.

Η ιδιαιτερότητα της χριστιανικής Βίβλου φαίνεται, εκτός αυτού, και από το γεγονός ότι τα διάφορα δόγματα έχουν και διαφορετικές Βίβλους που δεν συμφωνούν καν ως

προς την έκταση τους, από το γεγονός ότι οι μεν θεωρούν ιερά όσα για τους άλλους είναι μάλλον περίεργα και ύποπτα.

Ο κανόνας του Ιουδαϊσμού της ελληνιστικής περιόδου, η μετάφραση των Εβδομήκοντα (συμβολίζεται: Ο’) ήταν το ιερό αποκαλυπτικό βιβλίο των ελληνόφωνων Ιουδαίων. Έγινε από διάφορους μεταφραστές του 3ου αιώνα π.Χ. για τους Ιουδαίους της διασποράς στην Αλεξάνδρεια και είναι η αρχαιότερη και σημαντικότερη μεταφορά της Παλαιάς Διαθήκης στα ελληνικά, την οικουμενική γλώσσα της ελληνιστικής περιόδου, βρήκε δε αποδοχή στη Συναγωγή ως επίσημη Βίβλος των Ιουδαίων της διασποράς. Η μετάφραση των Ο’ περιλάμβανε όμως περισσότερα κείμενα από όσα δεχόταν ο εβραϊκός κανόνας και αργότερα και ο καθολικός. Ωστόσο τα χωρία της Παλαιάς Διαθήκης που παρατίθενται στην Καινή Διαθήκη προέρχονται κατ’ εξοχήν από αυτή τη μετάφραση των Ο’. Ακόμη και για τους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν με ζήλο, ήταν η Παλαιά Διαθήκη και αποτελούσε «Αγία Γραφή».

Τον 2ο αιώνα, όταν ακόμη οι χριστιανοί δεν εκπαιδεύονταν για πόλεμο, όπως θα γινόταν συνεχώς μετά από λίγο, υπήρχαν ανάμεσα τους ίσως περισσότεροι αντίπαλοι της Παλαιάς Διαθήκης από ότι υπερασπιστές. Και κανείς δεν ένοιωσε τότε την ασυμφωνία της με τις κεντρικές διδασκαλίες του βιβλικού Ιησού τόσο, όσο ο «αιρετικός» Μαρκίωνας, τουλάχιστον κανείς δεν έβγαλε αυτό το συμπέρασμα με τον ίδιο τρόπο και με τέτοια επιτυχία. Στις (μη σωζώμενες) «Αντιθέσεις» του κατέγραψε τις αντιφάσεις και δημιούργησε τον πρώτο κανόνα χριστιανικών

κειμένων, και μάλιστα βάσει του Ευαγγελίου του Λουκά που έχει τις λιγότερες επιρροές από τον Ιουδαϊσμό, και βάσει των επιστολών του Παύλου

Ειδικά οι «αιρετικοί» κύκλοι πολέμησαν την Παλαιά Διαθήκη. Πολλοί χριστιανοί γνωστικιστές την αποδοκίμασαν συλλήβδην. Διακόσια χρόνια μετά το Μαρκίωνα η αντίθεση ανάμεσα στον Γιαχβέ και τον Ιησού σοκάρει και τον Απόστολο των Βησιγότθων Ουλφίλα, έναν ειρηνόφιλο αρειανιστή. Στη μετάφραση της Βίβλου στα Γοτθικά που έκανε γύρω στο 370, το αρχαιότερο γερμανικό λογοτεχνικό μνημείο, ο επίσκοπος δεν μετάφρασε τα ιστορικά βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης.

Καίρια κριτική άρχισε να κινείται εκ νέου αργότερα από τον αιώνα του Διαφωτισμού.

Ο οξυδερκής Lessing, ο οποίος θεωρεί αμφίβολες και τις ιστορικές βάσεις του χριστιανισμού, αναφωνεί βλέποντας το αρχαίο ιουδαϊκό βιβλίο: «Σε αυτή τη λάσπη, σε αυτή τη λάσπη, μεγάλε Θεέ! Κι αν υπήρχαν ανάμεσα μερικοί κόκκοι χρυσού …; Θεέ! Θεέ! Πάνω σε τι μπορούν οι άνθρωποι να θεμελιώσουν πίστη, με την οποία ελπίζουν ότι θα κερδίσουν την αιώνια ευτυχία;».

Με ακόμη μεγαλύτερο πάθος στηλιτεύει ο Percy Bysshe Shelley (1792-1822) «ολόκληρη την περιφρόνηση της αλήθειας και την περιφρόνηση των στοιχειωδών ηθικών αρχών», την «άνευ προηγουμένου βλασφημία να ισχυρίζονται ότι ο Παντοδύναμος διέταξε ρητά το Μωυσή να επιτεθεί σε έναν άκακο λαό και εξαιτίας μίας διαφορετικής λατρείας να αφανίσει κάθε ένα από τα πλάσματα του, να δολοφονήσει ψυχρά κάθε παιδί και κάθε άοπλο άντρα, να σφάξει τους αιχμαλώτους, να

κομματιάσει τις συζύγους και να φυλάξει μόνο τα νεαρά κορίτσια, ώστε να συνουσιάζονται μαζί τους και να τα βιάζουν».

Ο Μαρκ Τουέιν (1835-1910) δεν μπορούσε πλέον παρά να χλευάζει: «Η Παλαιά Διαθήκη καταπιάνεται ουσιαστικά με το αίμα και τον αισθησιασμό, η Καινή Διαθήκη με τη σωτηρία, τη λύτρωση. Τη λύτρωση με τη φωτιά».

Συνεχίζεται..

http://www.pare-dose.net/?p=3129

14 σχόλια:

  1. Λιάνα

    αν είναι όλα αυτά που λες η Αγία Γραφή, γιατί κοπέλα μου ασχολείσαι
    με άσχημα πράγματα;

    Βρες ένα πιο ενδιαφέρον και καλό πράγμα να ασχοληθείς.

    Χάνεις τον καιρό σου και δεν κερδίζεις κατι. Υποβαθμίζεις τον εαυτό
    σου αν ασχολείσαι με τα μίση και τις κτηνωδίες.

    Δεν το νομίζεις;

    Καλό απόγευμα

  2. «Η Εκκλησία λέει πως η γη είναι επίπεδη, αλλά εγώ γνωρίζω πως
    είναι στρογγυλή, γιατί έχω δει τη σκιά στο φεγγάρι, και έχω
    περισσότερη εμπιστοσύνη σε μία σκιά παρά στην Εκκλησία».

    Ρόμπερτ Ίνγκερζολ (Αμερικανός πολιτικός, 1833-1899)

    Η «αλήθεια» τής Εκκλησίας, ήταν και είναι η απόλυτη αλήθεια.
    Μερικές απ’ τις «αλήθειες» τής Εκκλησίας, είχαν και έχουν ως πηγή
    προέλευσης τις «ιερές» και «θεόπνευστες» γραφές, που συνέταξαν πριν
    3-4 χιλιάδες χρόνια κάποιοι επιτήδειοι και απολίτιστοι γιδοβοσκοί
    της ερήμου. Μιλάμε φυσικά για την εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη, ή οποία
    μαζί με την Καινή Διαθήκη, που συνέταξαν αιώνες αργότερα κάποιοι
    «άγιοι» πλαστογράφοι κι εξίσου επιτήδειοι, αποτελούν σήμερα την
    λεγόμενη Αγία Γραφή. Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιο εύκολο να
    εφησυχάζεις σε ένα μαντρί, παρά να βγεις έξω και να κινδυνεύεις να
    πέσεις στα δόντια του λύκου. Όμως αν τολμήσεις και βγεις έξω, τότε,
    και μόνον τότε, θα καταλάβεις πως οι λύκοι ήταν μέσα στο
    μαντρί!

  3. και πως δηλαδη εβγαλες τετοιο γρηγορο συμπερασμα; για να διαβασε
    και το Κωρανι, και υστερα τα λεμε!

  4. har ΧΑΧΑΧΑΧΑ.. ΚΑΛΟ Ε? ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ
    ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΕΤΣΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΤΑ
    ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ? ΔΕΝ
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΩ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΓΩ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ
    ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (Α-ΛΗΘΕΙΑ = ΑΡΣΗ ΤΗΣ
    ΛΗΘΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΟΣ? ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

  5. Δημήτρη, 1ον δεν είναι γρήγορο το δικό μου συμπέρασμα, αλλά η
    δική σου ανάγνωση. Εσύ το διάβασες το ΚΟΡΑΝΙ? Και τι έχεις να πεις
    γι’ αυτό?

    Απόσπασμα από το ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΡΑΝΙΟΝ

    Σούρατ Αλ Ιμαρ = Ο οίκος Ιμράν

    Στο όνομα του ΑΛΛΑΧ του Παντελεήμονα, του Πολυεύσπλαχνου.

    1. Α.Λ.Μ. (Έλιφ, Λαμμ, Μιμμ) 25.

    2. Ο ΑΛΛΑΧ. Δεν είναι άλλος Θεός πάρα μονάχα Αυτός, ο Ζωντανός (η
    Αυτό Ύπαρξη), Ο Αιώνιος (η Αιωνιότητα που συνέχεια φροντίζει τα
    των ανθρώπων).

    3. Σου έστειλε (βήμα προς Βήμα) ο Βιβλίο με την αλήθεια,
    επικυρώνοντας όσα προανήγγειλε, κι έστειλε τον Νόμο (του Μωυσή) και
    το ευαγγέλιο (του Ιησού),

    4. Πριν απ’ αυτό (εις το παρελθόν), σαν οδηγό για την ανθρωπότητα
    κι έστειλε το Φουρκάν (Το Κριτήριο). (Φουρκάν είναι ένας από τους
    τίτλους του Κορανίου και σημαίνει διάκριση του καλού από το κακό).
    Εκείνοι που αρνούνται τα εδάφια του ΑΛΛΑΧ, θα υποφέρουν από αυστηρά
    βασανιστήρια. Κι ο ΑΛΛΑΧ είναι Πανίσχυρος, Κύριος της
    Ανταπόδοσης.

    Τα σχόλια δικά σας..

  6. Απολλώνιε, Σοφός ο Ρόμπερτ Ίνγκερζολ, καθώς και η τοποθέτηση
    σου!

    Θα δεις σιγά, σιγά να ξετυλίγεται όλη η πλαστογραφία και όχι
    μόνον.

  7. οχι, αλλα ουτε θα ηθελα!

  8. ΤΟΤΕ? ΔΗΜΗΤΡΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ…
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΗΣΕΙΣ?

  9. Τελικά Λιανα καταντάει αστείο το όλο θέμα.

    Εκατομμύρια σοβαροί επιστήμονες άνθρωποι με έρευνες ανά τους αιώνες
    στο συγκεκριμένο Βιβλίο του Χριστιανισμού δεν ανακάλυψαν την
    “γλαύκα εις Αθήνας” εκατομμύρια πιστοί σε ολόκληρο τον κόσμο
    ασπάζονται το ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού και προσπαθούν να το
    κάνουν τρόπο ζωής, έρχεσαι εσύ με το άρθρο αυτό να κάνεις τι; Να
    διαφωτίσεις ποιον ή ποιους;

    Η βίβλος του μίσους, της κτηνωδίας και της πλαστογραφίας. Εσυ αυτό
    εισπράττεις.

    Ο Ήλιος σαν άλλο φως Χριστού άλλους τους φωτίζει και άλλους τους
    τυφλωνει. Φταιει ο ήλιος ή Φταίμε εμείς;

    Οποίος ακολουθεί την Αγία Γραφή δεν ενοχλείται από τα γραφόμενα σ’
    αυτήν, όποιος όμως δεν την ακολουθεί αντιδρά…την μάχεται! Βλέπεις
    η συνείδηση ελέγχεται και δεν επιθυμεί το φως, τον έλεγχο, το
    ξεβολεμα και τα μηνύματα του Χριστού τα μεταφράζει διαφορετικά…τα
    τροποποιεί! Και την αγάπη του Χριστού την εκλαμβάνει ως μίσος, ως
    κτηνωδία, αλλάζοντας τους όρους και τις κοινά αποδεκτές έννοιες.

    Και μπερδεύεται τότε ο άνθρωπος και βρίσκεται σε σύγχυση και μέσα
    του ζει μια κόλαση.

    Φυσικό και φυσιολογικό είναι αυτό, για κάθε ψυχή που πολεμά και
    μάχεται τον ίδιο τον Θεό. Και η ψυχή τότε γίνεται Θεομάχος! Βαριά
    κουβέντα…δύσκολη!

    Αλλά έχουμε δει μεταστροφές, αλλαγές ανθρώπων, θαύματα σημερινά!

    Και βλέπουμε ανθρώπους δυσκολεμένους, μπερδεμένους και αλλάζουν και
    διορθώνονται και γίνονται πολύ καλύτεροι από πολλούς και
    επαναλαμβάνεται το θαύμα.

    Και έχουμε δει μεταστροφές πορνών, εγκληματιών, φονιάδων ακόμη και
    μάγων που αλλάζουν ζωή, και αποκτούν μια Χριστοκεντρικη πορεία.

    Και λες, μα αυτός ο πρωην τέτοιος/α και άλλαξε; Και διορθώθηκε;

    Θυμάμαι στην εργασία μου ήταν μια συνάδελφος ιδιαιτέρα προσεγμένη
    σαν γυναίκα, σκέτο μοντέλο θα λέγαμε στην εμφάνιση. Με έβλεπε και
    μιλούσα μερικές φορές για Χριστιανικά θέματα όπως γίνονται σε
    διάφορες συζητήσεις, πολλές φορές έκανε ότι συμφωνούσε ή διαφωνούσε
    άλλες φορές χαμογελούσε ειρωνικά με κόσμια συμπεριφορά όμως.

    Την έχασα για κάποιο διάστημα, πήρα μια άδεια εγώ, μετά όταν
    επέστρεψα είχε άδεια αυτή και υπήρχε αρκετός καιρός να ιδωθούμε με
    την Κατερίνα.

    Έμαθα από συνάδελφο μια ημέρα ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη και σε
    δεκαπέντε ημέρες πέθανε.

    Κάποια στιγμή εμφανίστηκε στο γραφείο μας διαφορετική&αλλαγμένη.
    Άβαφα μαλλιά, άβαφα μάτια, χωρίς χρυσαφικά που ερχόταν ως συνήθως,
    με μια λέξη απλή και λιτή ήταν η παρουσία της.

    Με πλησίασε, χαιρετηθήκαμε, είπαμε αυτά που λένε συνήθως και
    κατόπιν απορροφηθηκαμε στη δουλειά μας.

    Πέρασε ένας μήνας. Προσπαθούσε κάτι να μου πει, μα δίσταζε. Το
    κατάλαβα, άλλωστε ήμασταν μαζί πολύ καιρό.

    Κάποια ημέρα πήγα να πάρω στο κυλικείο ένα καφέ. Γυρνώντας, «θέλω
    να σου μιλήσω» μου λέει.

    Ξαφνιάστηκα για το ιδιαίτερο, «σε ακούω της απάντησα»!

    Ξέρεις, μου ξαναλέει όταν μιλούσες εσύ για την Εκκλησία, σε
    κορόιδευα, γελούσα μαζί σου, τώρα όμως άλλαξα! Μετά τον θάνατο της
    μητέρας μου κατάλαβα πολλά πράγματα, πηγαίνω Εκκλησία,
    εξομολογούμαι, κοινωνάω, κάνω καλές πράξεις&άλλαξα& μου είπε
    δείχνοντας ένα ξύλινο Σταυρό που είχε στο λαιμό της.

    Άλλαξε η ζωή μου ολόκληρη και μαζί με εμένα η ζωή της οικογένειας
    μου(είχε τρία παιδιά).

    Τα έχασα στην αρχή, θαύμασα κατόπιν και δόξασα τον Θεό βλέποντας
    άλλη μια μεταστροφή, την μεταστροφή της Κατερίνας!

    Ποιος το φανταζόταν, η Κατερίνα η πρωην χχχχχχχ, να αλλάξει ζωή 180
    μοίρες.

    Θα μου πεις γιατί στα λέω όλα αυτά;

    Άλλο ήθελα να πω, αυτό μου βγήκε αυθόρμητα.

    Τέλος πάντων, αν σου πιάνει πολύ χώρο σβυστο.

    Καλό ξημέρωμα Λιάνα

  10. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως εκατομμύρια ανθρώπων ασπάζονται
    το ιερό βιβλίο του χριστιανισμού. Εκατομμύρια ανθρώπων δεν μπορούν
    να δουν πέρα απ ότι τους είπαν οι παππούδες, οι γονείς, οι
    δάσκαλοι. Και έτσι απλά και αβασάνιστα χωρίς να το ψάξουν το θέμα,
    ομολογούν την πίστη τους. Κάτι τέτοιο πίστευα και γω και μάλιστα
    ήμουν ανένδοτη! φανατική θα έλεγα! Αλλά όλα αυτά συνέβαιναν χωρίς
    να ασχοληθώ ποτέ, χωρίς να το ψάξω γιατί πίστευα. Κι όταν κάτι
    «ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ» δεν χωράει συζήτηση. Ο διάλογος περισσεύει. Αναρωτιέμαι
    μόνο, πόσο σοβαροί ήταν αυτοί «οι επιστήμονες» και τι είδους
    έρευνες έκαναν σε μη ιστορικά κείμενα..

    Δέχομαι να ακολουθήσω κάτι θεόπνευστο που στην προκείμενη δεν
    υπάρχει καν κάτι τέτοιο.

    Αν ο θεός χρειάζεται μετάφραση δεν είναι θεός αλλά ανθρώπινο
    έργο.

    Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού δεν θα ήταν τόσες πολλές δεν θα
    αλληλομισούνταν μεταξύ τους και δεν θα αλληλοσκοτώνονταν οι οπαδοί
    τους.

    Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού δεν θα διέφεραν μεταξύ τους, θα
    έλεγε το Θέλημα του να το ξερόυν όλα τα ανθρώπινα πλάσματα, χωρίς
    να χρειάζονται ενδιάμεσοι μεσίτες, που ζουν πλουσιοπάροχα
    εισπράττοντας τη θεϊκή μεσιτεία.

    Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού θα ήταν αλάνθαστες και δεν θα
    περιείχαν τόσα λάθη και ασάφειες.

    Αν οι θρησκείες ήταν έργο θεού θα απαγόρευε να τον υπηρετούν
    τόσοι κακοί μεσίτες, σαν αυτούς που παριστάνουν τους απεσταλμένους
    του.

    Αν οι γραφές ήταν θεόπνευστες δεν θα περιείχαν λάθη και
    αντιφάσεις, ώστε να παρερμηνεύεται το περιεχόμενο τους.

    Αν τις θρησκείες τις έκανε ο θεός θα έδινε τις ίδιες εντολές σε
    όλους και δεν θα υπήρχε λόγος να αλληλοεξοντώνονται μεταξύ τους οι
    οπαδοί αυτών.

    Αν ο θεός ήθελε οπαδούς θα μας έκανε όποια στιγμή ήθελε οπαδούς
    με την παντοδυναμία που διαθέτει.

    Αν ο θεός ήθελε δούλους και κοπάδια θα μας έκανε ότι ώρα ήθελε
    και δεν θα παρουσιαζόταν στα όνειρα κάποιων Εβραίων αλλά ζωντανός
    και παντοδύναμος θα διατύπωνε το θέλημα τους και όποιος τολμούσε να
    το παραβεί θα αντιμετώπιζε τη δίκαιη οργή του.

    Αν ο θεός χρειαζόταν αντιπροσώπους και μεταφραστές του θελήματος
    του, θα τους έστελνε από τους ουρανούς ώστε να μην είναι τόσο
    διεφθαρμένοι και να μην απορούν να διεξάγουν θρησκευτικούς
    πολέμους.

    Όλοι οι μύστες, ιεροφάντες, απεσταλμένοι ουράνιοι και γιοι του
    θεού, ήρθαν να σώσουν υποτίθεται από την αμαρτία τον κόσμο και τον
    έκαναν χειρότερο.

    Γιατί δεν τον έσωσαν; Τι περιμένουμε δύο χιλιάδες χρόνια; Πόσες
    χιλιάδες χρόνια θα περιμένουμε αυτή την πολυπόθητη σωτηρία;

    Πότε θα σταματήσει η δυστυχία, το αίμα, το δάκρυ, ο πόνος; Γιατί τα
    χριστιανικά κράτη, τα κράτη που υπηρετούν τη θρησκεία της αγάπης,
    έσπειραν τον όλεθρο και την καταστροφή με δύο παγκόσμιους πολέμους,
    με δύο ατομικές βόμβες, με κονιορτοποίηση του Αφγανιστάν, του
    Κοσσόβου, του Ιράκ, της Παλαιστίνης..;

    Η κόλαση μετακόμισε στη γη με όλο το τραγικό μεγαλείο της. Από
    τα μέρη που πέρασαν οι άνθρωποι της θρησκείας της αγάπης έπαψε να
    υπάρχει ελπίδα για το αύριο. Είχαν την ατυχία να γνωρίσουν αυτή τη
    χριστιανική αγάπη που εκδηλώθηκε με βόμβες, με αεροπλάνα, με αέρια
    και ραδιενέργεια.

    Που ήταν οι σωτήρες για να τους σώσουν; Τι γίνεται το περιβόητο
    εκείνο «Αγαπάτε αλλήλους» ή δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτό οι
    αλλόθρησκοι οι οποίοι δεν ανήκουν βέβαια στο χριστιανικό
    ποίμνιο;

    Αν είμαστε άνθρωποι, πρέπει να νοιώθουμε τύψεις για την
    αδιαφορία μας μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία. Οι αλλόθρησκοι,
    πλάσματα ενός κατώτερου θεού, αποτελούν εμπόδιο στο σχέδιο
    «παγκοσμιοποίησης» των χριστιανικών λαών και πρέπει να εκλείψουν με
    τις ευλογίες της εκκλησίας;

    Ολόκληρη η θεία οικογένεια γιατί δεν σώζει τον κόσμο; Απλούστατα οι
    σημερινοί δολοφόνοι των λαών αύριο θα γίνουν άγιοι της χριστιανικής
    εκκλησίας, που δεν δίστασε να αγιάσει πιο στυγερούς δολοφόνους από
    τους σημερινούς.

    Η ανθρωπότητα έφθασε στο χείλος της αβύσσου και αντί να
    αντιδράσουμε σαν λογικά όντα, περιμένουμε σωτηρία από τα εβραϊκά
    είδωλα.

    1ο Υ.Γ. Κι αν σκέφτεσαι πως υπάρχουν τόσες αποδείξεις για την
    ύπαρξη του, (όσες και για τους μονόκερους), μάντεψε τι έχεις κάνει.
    Το μεγαλύτερο έγκλημα στον χριστιανισμό είναι να ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.
    «Αμφισβήτηση = θάνατος» (Λουκάς 12:10) & (Μάρκος 3:29)

    2ο Υ.Γ. Κι αν η φίλη σου Κατερίνα, έχασε την μητέρα της και
    άλλαξε την πίστη της, εγώ έχασα τον μοναδικό αδελφό που είχα και
    μας άφησε κι ένα μωράκι, που ποτέ δεν θα γνωρίσει το χάδι του, την
    στοργή του, την φροντίδα του. Λέει κάτι αυτό?

  11. Λιάνα

    Το θέμα της πίστης είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας και
    δεν μπορεί να γίνει αν δεν δώσει ο ιδιος ο άνθρωπος την συγκατάθεσή
    του.

    Τώρα το που πιστεύει είναι μια άλλη παράμετρος. Ενδέχεται αν είχα
    γεννηθεί στην Ασία να είχα ασπαστεί μια ασιατική θρησκεία, όμως
    γεννήθηκα στον τόπο μας και είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Θα μου πεις
    γιατί δεν είμαι αρχαιολάτρης; Σέβομαι την θρησκεία των προγόνων
    μου, αλλά δεν με εκφράζει, είμαι ελεύθερος και επέλεξα τον
    Χριστιανισμό. Με εκφράζει, προσπαθώ να τον ενστερνιστώ!

    Έβαλες τόσα αν& Πότε θα σταματήσει η δυστυχία, το αίμα, το δάκρυ, ο
    πόνος;

    Συμφωνώ μαζί σου να προσθέσω κι΄εγώ άλλα τόσα και ίσως να μην
    τελειώσει ο κατάλογος.

    Βλέπουμε ότι από τη στιγμή που επεμβαίνει το ανθρώπινο στοιχείο
    είτε Χριστιανός είναι, είτε μουσουλμάνος είτε βουδιστής, είτε άθεος
    τα έχει καταστρέψει όλα.

    Σαν λαίλαπα ορμάει ο άνθρωπος και ιδιαίτερα ο σημερινός άνθρωπος
    της παγκοσμιοποίησης θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα προκειμένου να
    φτάσουμε στον απόλυτο έλεγχο της ανθρώπινης αξίας, σε μια παγκόσμια
    χούντα.

    Λες :Τι γίνεται το περιβόητο εκείνο «Αγαπάτε αλλήλους»

    Τι να σου απαντήσω; Ότι έχεις άδικο; Όταν κάποιος μας λέει να
    κάνουμε κάτι και εν προκειμένω ο Χριστός με την προτροπή αυτή και
    εμείς κάνουμε το ακριβώς αντίθετο άραγε ποιος φταίει; Το
    αντιλαμβανόμαστε όλοι.

    Είμαστε δύσκολοι σαν άνθρωποι, είμαστε ατομιστές και
    συμφεροντολόγοι ακόμη και εμείς οι Χριστιανοί, όμως αγωνιζόμαστε,
    προσπαθούμε να παλέψουμε ν’ απαλλαγούμε απ’ αυτή την άσχημη
    κατάσταση. Άλλες φορές το πετυχαίνουμε, άλλες φορές όμως όχι, αλλά
    δεν σταματάμε Λιάνα συνεχίζουμε&άχρι θανάτου!

    Όμως Λιάνα, ο Χριστιανισμός και για να απαντήσω στο πρώτο Υ.Γ
    σαν θρησκεία και της σκέψης-πνεύματος μέσα σ΄αυτή τη λαίλαπα δίνει
    ένα φως, μια ελπίδα

    Βέβαια και πάλι ο καθένας μας κάνει την επιλογή του.Είναι ελεύθερος
    για το τι θα ακολουθήσει.

    Σχετικά με το δεύτερο Υ.Γ είμαι ακριβώς στην ίδια περίπτωση, αλλά
    από την πλευρά του αδελφού.Την ξέρω την κατάσταση αυτή, την γνωρίζω
    καλά και ο θάνατος της αδελφής μου, μετά από το γεγονός του
    εγκεφαλικού ανευρύσματος στα 28 της χρόνια, μετά το πρώτο σοκ, μου
    έδωσε έναν άλλο Χριστιανικό ορίζοντα σκέψης που δεν είχα φανταστεί
    καν ότι υπάρχει&

    Καλημέρα Λιάνα!

  12. Η πίστη, είναι πραγματικά εμπόδιο για τον διάλογο. Όταν κάποιος
    λέει πως «η πίστη μου είναι ιερή και ο θεός δίνει ζωή και ο
    άνθρωπος δεν πρέπει να ανακατεύεται», εκεί σταματήσει η συζήτηση.
    Δεν μπορείς να προκαλέσεις κάποιον περισσότερο& Την Καλημέρα
    μου!

  13. har και Λιάνα.. Κάπως αργοπορημένα λαμβάνω μέρος στην συζήτηση
    σας, ίσως και να μην με αντιληφθείτε, δεν πειράζει όμως θα εκφέρω
    την ταπεινή μου γνώμη πάνω σε αυτό το ζήτημα.. Η κάθε θρησκεία
    κάνει όσο πιο καλά μπορεί διαφήμιση της πραματιας της δια να
    πουλήσει περισσότερο εμπόρευμα.. Έτσι είναι και οι θρησκείες, ένα
    εμπόριο ανθρώπων.. Σε βαπτίζουν Χριστιανό, πριν ακόμη καταλάβεις
    δια την ύπαρξη σου, αυτό ονομάζεται καταπάτηση των ανθρωπίνων
    δικαιωμάτων.. Ενώ ο Ιησούς είπε με απλά λόγια.. Όποιος ας θέλει ας
    με ακολουθήσει.. Δηλαδή όποιος εννοεί τα λόγια μου ας με
    ακολουθήσει..

    Αγαπητοί μου har και Λιάνα, ούτε θεός υπάρχει με την έννοια πού του
    δώσαμε εμείς οι άνθρωποι ούτε Χριστός υπήρξε. Όλα έγιναν από χέρι
    ανθρώπων δια να υποδουλώσουν τον ίδιο τον άνθρωπο.. Ένας υποτίθεται
    δημιουργός των πάντων δεν θα φανερωνόταν στους Έλληνες που ήταν
    πολιτισμένοι και φιλόσοφοι και θα παρουσιαζότανε σε μερικούς
    γιδοβοσκούς αγράμματους, χωρίς πατρίδα, και να περιμένει από αυτούς
    να διδάξουν ολόκληρο τον κόσμο.. Και όμως ναι, τα κατάφεραν με την
    βοήθεια του και κυβερνούν μέχρι και σήμερα και πάλι με την βοήθεια
    του.. Γιατί, ποιος είναι!! Διαβάστε προσεκτικά την βίβλο και θα
    δείτε ότι σχετίζονται με φυλή εξωγήινων από τον καιρό του Αβραάμ!!
    Ναι, ο λεγόμενος Γιαχβέ εναντίον του Δία, της συμπαντικής
    συνομοσπονδίας.. Αγαπητέ har αυτός ο περιβόητος αποστάτης, ο θεός
    των Εβραιοχριστιανών έχει ερημώσει πολλούς πλανήτες, είναι μαέστρος
    στην αποπλάνησης νοήμον όντων, όπως ο άνθρωπος και υποσκάπτει εκ
    των έσωθεν κάνοντας συμμαχίες με τις κυβερνήσεις.. Διαδίδοντας
    θρησκείες, υποσκάπτοντας της φυλές δημιουργώντας υβρίδια γένη με
    την δικιά του φυλή δια να κυβερνήσουν κάποια στιγμή τον πλανήτη που
    καταλαμβάνει..Τι ζητάει , όλα τα πολύτιμα ορυκτά πλούτη του πλανήτη
    μέχρι εξαντλήσεως του οικονομικού πλέον συστήματος.. Και εδώ έχω
    φτάσει σε κάποιο σημείο τέτοιο αν προσέξατε, αλλά η συμπαντική
    ομοσπονδία τον ανακάλυψε και θα επέμβουν μια και έξω προς τελική
    εξόντωση του.. Αυτά που σας λέω θα γίνουν, ο καιρός πλησιάζει και
    οι θρησκείες θα διαλυθούν στον άνεμο…

  14. har και Λιάνα.. Κάπως αργοπορημένα λαμβάνω μέρος στην συζήτηση
    σας, ίσως και να μην με αντιληφθείτε, δεν πειράζει όμως θα εκφέρω
    την ταπεινή μου γνώμη πάνω σε αυτό το ζήτημα.. Η κάθε θρησκεία
    κάνει όσο πιο καλά μπορεί διαφήμιση της πραματιας της δια να
    πουλήσει περισσότερο εμπόρευμα.. Έτσι είναι και οι θρησκείες, ένα
    εμπόριο ανθρώπων.. Σε βαπτίζουν Χριστιανό, πριν ακόμη καταλάβεις
    δια την ύπαρξη σου, αυτό ονομάζεται καταπάτηση των ανθρωπίνων
    δικαιωμάτων.. Ενώ ο Ιησούς είπε με απλά λόγια.. Όποιος ας θέλει ας
    με ακολουθήσει.. Δηλαδή όποιος εννοεί τα λόγια μου ας με
    ακολουθήσει..

    Αγαπητοί μου har και Λιάνα, ούτε θεός υπάρχει με την έννοια πού του
    δώσαμε εμείς οι άνθρωποι ούτε Χριστός υπήρξε. Όλα έγιναν από χέρι
    ανθρώπων δια να υποδουλώσουν τον ίδιο τον άνθρωπο.. Ένας υποτίθεται
    δημιουργός των πάντων δεν θα φανερωνόταν στους Έλληνες που ήταν
    πολιτισμένοι και φιλόσοφοι και θα παρουσιαζότανε σε μερικούς
    γιδοβοσκούς αγράμματους, χωρίς πατρίδα, και να περιμένει από αυτούς
    να διδάξουν ολόκληρο τον κόσμο.. Και όμως ναι, τα κατάφεραν με την
    βοήθεια του και κυβερνούν μέχρι και σήμερα και πάλι με την βοήθεια
    του.. Γιατί, ποιος είναι!! Διαβάστε προσεκτικά την βίβλο και θα
    δείτε ότι σχετίζονται με φυλή εξωγήινων από τον καιρό του Αβραάμ!!
    Ναι, ο λεγόμενος Γιαχβέ εναντίον του Δία, της συμπαντικής
    συνομοσπονδίας.. Αγαπητέ har αυτός ο περιβόητος αποστάτης, ο θεός
    των Εβραιοχριστιανών έχει ερημώσει πολλούς πλανήτες, είναι μαέστρος
    στην αποπλάνησης νοήμον όντων, όπως ο άνθρωπος και υποσκάπτει εκ
    των έσωθεν κάνοντας συμμαχίες με τις κυβερνήσεις.. Διαδίδοντας
    θρησκείες, υποσκάπτοντας της φυλές δημιουργώντας υβρίδια γένη με
    την δικιά του φυλή δια να κυβερνήσουν κάποια στιγμή τον πλανήτη που
    καταλαμβάνει..Τι ζητάει , όλα τα πολύτιμα ορυκτά πλούτη του πλανήτη
    μέχρι εξαντλήσεως του οικονομικού πλέον συστήματος.. Και εδώ έχω
    φτάσει σε κάποιο σημείο τέτοιο αν προσέξατε, αλλά η συμπαντική
    ομοσπονδία τον ανακάλυψε και θα επέμβουν μια και έξω προς τελική
    εξόντωση του.. Αυτά που σας λέω θα γίνουν, ο καιρός πλησιάζει και
    οι θρησκείες θα διαλυθούν στον άνεμο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *